🛏️CUM SĂ VĂ ÎNGRIJIȚI LENJERIA DE PAT CORESPUNZATOR

În ierarhia seturilor de lenjerii de pat, lenjeriile de in au o poziție sigură în partea de sus, domnind peste toate celelalte, deoarece sunt atât de îndrăgostită de moliciunea și răcoarea lor luxuriantă. De asemenea, prefer o saltea moale, așa că în tandem cu lenjeria, mă scufund într-un somn adânc în fiecare seară. Cu toate acestea, așa cum mi-a spus mereu mama, dormitul în lenjerie sau purtarea lenjeriei este un privilegiu care are responsabilitatea de a le îngriji în mod corespunzător. Acum că am ajuns la jumătatea mea de douăzeci de ani, am înțeles ce mi-a insuflat mămica când am avut grijă de lenjeria mea și să-mi pun în valoare toate lucrurile. Între mama și viata mea de zi cu zi la Casa Gino, mi s-au oferit o mulțime de sfaturi de îngrijire pe care le-am modelat într-o rutină de lenjerie care funcționează bine pentru mine și susține calitatea lenjeriilor mele pe care le voi împărtăși astăzi!

Spălat

Pentru a salva integritatea fibrelor, cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru lenjeria dvs. în ziua de spălare este să le rotiți pe un ciclu blând la 30 de grade cu un detergent pe bază de plante. Deși s-ar putea să credeți că o temperatură mai ridicată și o rotire mai rapidă vă vor oferi o curățenie mai bună, căldura în exces nu este prietenul dvs.! Un agent de curățare bazat pe plante este, de asemenea, o componentă imperativă a rutinei mele de lenjerie, din cauza substanțelor chimice dure și a materialelor de umplutură găsite în detergenții comerciali care vor mânca la țesătură! Nu pentru a obține prea multă „scadență” aici, dar pentru a reduce costurile și pentru a vă face să credeți că obțineți mai multe produse, multe companii mari de spălătorie își îmbracă formulele cu sulfat de laur de sodiu (SLS – sodium laurel sulphate), care este ingredientul în majoritatea produselor, care îi determină să buleze. Cu toate acestea, mai multe bule nu echivalează cu rufe mai curate. Și aceste lucruri urâte vor avea un efect de durată asupra lenjeriei tale dincolo de timpul de spălare! Agenții granulari lăsați în urmă se vor așeza între fibrele dvs. și vor continua să se descompună în timpul depozitarii, ceea ce va determina ca lenjeria să miroasă rău, deoarece acest proces atrage umiditatea. De asemenea, dacă ați avut vreodată o reacție cutanată sau o iritație cauzata de lenjerie., SLS este cel mai probabil de vină, deoarece are o înregistrare excepțională de a elimina bariera de protecție de pe piele. Practic, SLS este un NU foarte clar pentru mine!

Uscare

In procesul de uscare depun cel mai puțin efort, dar este cel mai crucial! După spălare, îmi scutur întotdeauna lenjeria, apoi le așez creativ pe suportul de uscare. Din păcate, locuiesc într-un apartament, așa că de multe ori trebuie să folosesc și câteva scaune de luat masa pentru a mă asigura că se vor usca. Dar mare lucru cu lenjeria de la Casa Gino este că acestea se vor usca într-o după-amiază datorită țesăturii deschise fine, europene, romanesti chiar! De asemenea, mă asigur că sunt la umbră, astfel încât soarele să nu provoace decolorare sau depigmentare. Probabil știi deja că introducerea lenjeriei în uscătorul electric nu este o idee bună, deoarece îndepărtează agresiv substanța si culoarea lenjeriei tale, dar, din fericire, uscarea pe un uscator normal este la fel de simplă și nu va lua mai mult timp din ziua ta!

Ciclul somnului

Dacă aș putea dormi pe lenjerie de in 24/7 aș face-o, dar am doar două seturi și, sincer, îmi ador lenjeria de bumbac aproape la fel de mult! Este incredibil de benefic pentru longevitatea lenjeriei tale dacă poți să te desparți de cât de des dormit pe ele. Acest lucru nu ar trebui să fie prea dificil de realizat atâta timp cât ai cel puțin un set suplimentar. Dacă urmați timpul de spălare recomandat la fiecare 7-10 zile, atunci v-aș sugera să vă alternați foile de lenjerie pentru altele la alte 10 zile. Acest lucru poate părea o prostie sau un pas insuficient, dar reducerea frecventă a spălării lenjeriei nu este o prostie dacă înseamnă că veți primi mai multă viață!

#lenjeriedepat #bumbac #somn

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *